sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Väliaikainen kuitusilta poistetun hampaan tilalle (implantit tulossa myöhemmin) (temporary bridge)

Tilanteessa jossa etuhammas joudutaan poistamaan ja korvaamaan implantilla on keskimääräinen odotusaika hampaalle 6kk. Tästä kolme kuukautta on luun paranemista ja loput kolme kuukautta on implantin luutumista.
Vaihtoehtoina on olla ilman hammasta tämä aika, mutta usein jonkinlainen väliaikainen ratkaisu on tarpeen. Perinteisinä menetelminä hampaan väliaikaiseen korvaamiseen on osaproteesi tai kuitusilta viereisiin hampaisiin kytkettynä. Näistä osaproteesi on usein epämiellyttävä kitalakeen tulevan levyn takia ja kuitusilta työläs sekä kallis (usein yli 300€ kerralta) tehdä. Tavanomaisessa implantoinnissa kuitusilta joudutaan tekemään ainakin kaksi kertaa jolloin työ maksetaan molemmilla kerroilla. Lisänä kuitusillan ongelma on kiillottamaton muovi ientä vasten joka voi hidastaa paranemista.

Cerec mahdollistaa pintakiinnitteisen sillan tekemisen käsin kiillotettavista materiaaleista hyvin vaivattomasti ja tarkasti. Lisänä on mahdollisuus muotouttaa paranevaa ientä paremmin implantille sopivaksi. Ientä vasten tuleva osa pystytään kiillottamaan suun ulkopuolella jolloin ikenen paraneminen on nopeampaa

1-siipinen väliaikainen maryland bridge enamic 3m2ht kiinnitettynä kulmahampaaseen.  Kliinistä potilasaikaa käytetty 15min (lisänä 5min suunnittelu ja 10min jyrsiminen+kiillotus).


1-siipinen väliaikainen maryland brigde enamic 2m2ht kiinnitettynä kulmahampaaseen luun paranemisen ajaksi. Hampaan puutos korvataan implantilla luutumisen jälkeen.


Tämä menetelmä mahdollistaa saman suunnitelman ja muodon käytön implantin luutumisen ajaksi jolloin silta joudutaan purkamaan ja tekemään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti