lauantai 13. huhtikuuta 2013

Yksittäisen traumahampaan korjaus laminaatilla

Lähetetyllä potilaalla traumahammas d.11. Hammas kolahtanut useampi vuosi takaperin ja keskimmäinen kolmannes kruunusta irronnut. Lohkeama on pidetty tähän asti muovipaikkana kunnes nyt potilaan ikä mahdollistaa pysyvän paikkauksen keraamisella laminaatilla.

Etuhampaan kärjen muovipaikat ovat haastavia pitkäaikaispysyvyyden ja estetiikan kannalta.





Keraamisen laminaatin teko vain yhteen etuhampaaseen on myös erittäin haastavaa, kaiken pitää mennä juuri täydellisesti: Kärjen läpikuultavuus, kärkiväri ja kärjen sinertävyys , ienrajan väri, hampaan muoto ja poikkeavuudet, epätasaisuudet kiilteen alla ja kiilteen paksuus ja horisontaaliset juosteet keskikolmanneksessa.
Viereisen erittäin hyvän hampaan hiominen ja laminaatin teko olisi tälläisessä tapauksessa täysin väärin.

 Cerecillä tehtäessä nämä kaikki kohdat voidaan ottaa huomioon ja tehdä hammas vastaamaan viereistä hammasta niin että hammas ei eroa viereisistä omista hampaista. Hammas voidaan sävyttää useita kertoja parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Kyseiseen tapaukseen valitsin A1 LT värin ja hiontana käytin ultraohutta hiontaa labiaalisesti (200um) jolloin hionta saatiin pysymään kiilteen alueella parhaan mahdollisen sidoksen muodostamiseksi.


Valmis hammas kokeiltiin Variolink Veneer try-in pastoilla ja lopulliseksi sementiksi valittiin +1 väri.
 

Lopullinen laminaatti suuhun sementoituna:


Ien on kuvissa vielä ärtynyt ylimääräisen sementin puhdistuksesta ja timanttipastakiilotuksesta.

Päivitys, kontrollikuvat 1kk päästä hoidosta:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti